САЩ обмислят вариантите да отвърнат на удара срещу йеменските хути, тъй като многократните атаки на подкрепяната от

...
САЩ обмислят вариантите да отвърнат на удара срещу йеменските хути, тъй като многократните атаки на подкрепяната от
Коментари Харесай

Политико: САЩ се готвят да ударят хутите

САЩ обмислят вариантите да отвърнат на удара срещу йеменските хути, така като многократните офанзиви на подкрепяната от Иран групировка прекъсват международното корабоплаване през ключов воден път в Червено море.

Двама американски служители казаха на Politico, че ударната група на самолетоносача „ Дуайт Айзенхауер “ е била преместена в Аденския залив, тъй че да е в положение да поддържа евентуален отговор на Съединени американски щати. Едно от формалните лица разкри за изданието, че на американските военни командири са били „ предоставени варианти “ да ударят основаната в Йемен формация. Говорител на Пентагона отхвърля коментар, съобщи Дарик и Българска телеграфна агенция.

Световното корабоплаване се превърна в мишена по време на войната сред Израел и Хамас, която сходно на хутите е подкрепяна от Иран. Хутите започнаха поредност от офанзиви против кораби в Червено море, както и изстреляха дронове и ракети, ориентирани към Израел. Хутите настояват, че офанзивите им имат за цел да сложат завършек на войната на Израел с терористичната формация Хамас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР